liberec poj 002

 

Ukázka z Databáze, část "Písmeno L" - ilustrační artefakt.

Otisk Československé pojišťovny Liberec (z roku 1951) v podobě averzu i reverzu celistvosti s dohlédací poštou LIBEREC 1.

 

 

 

 

POKUD ANO, pak jistě uvítáte průběžnou Databázi těchto výplatních otisků na tomto webu, jejichž hlavním znakem jsou výplatní otisky s výplatním razítkem ve tvaru zoubkovaného obdélníku (někdy též nazývaného jako  pseudoznámkou).

Každou část tvoří otisky s dohlédacími poštami začínajícími na písmena české abecedy.

K dnešku (17. 4. 2024) jsou na webu k nahlédnutí výplatní otisky s dohlédacímu poštami začínajícími na písmena A až L. Stran  55 (č. 522 - 577). V tomto bloku (příspěvek číslo 3953, první vklad dne 25. 3. 2024) je cca 275 otisků - pokud se zohlední časté výměny vročení, může jich být více. 

V Databázi jsou základní výplatní otisky, průběžně je prováděna korekce s doplňováním.

POZOR!  Databáze obsahuje jen komerční výplatní otisky (otisky pošt jsou pood samostatnou prací na tomto webu). Dříve jsme pojmenovali tyto otisky jako otisky podniků, institucí a organizací.

Na rozdíl od slovenských přátel, jsme šel a stále jdu cestou odlišení komerčních a poštovních výplatních tsrojů a jejich otisků.

V nejbližších dnech se začne zveřejňovat část s výplatními otisky podléhajícími dozoru dohlédacích pošt začínajícími na písmeno "M".

Hodně radosti při sbírání výplatních otisků Československa. Pokud tato Databáze bude nápomocna při sbírání, pak budu jen rád.

Základní vklad pod písmeno L dokončeno 23. 4. 2024.

Dne 23. 4. 2024 jsem otevřel bránu k otiskům s dohlédacími poštami začínajícími na M.

 

Autor